poniedziałek, 10 września 2018


Vege malinowo kokosowa pianka


składniki(26cm):

spód:
7-10 namoczonych wczesniej daktyli
szklanka płatków owsianych bezglutenowych
3/4 szkl. gryki ekspandowanej
karob
syrop z agawy
mleczko koksowe (ilość taka żeby masa się ładnie połączyła)
pianka:
pół kilo malin (zamrożone wczesniej rozmroźić)
puszka mleczka kokosowego
4 łyżeczki agaru
sok z połowy limonki
dekoracja
maliny
plasterki limonki
pistacja

Płatki owsiane mielimy na mączkę, dodajemy do niej resztą składników, mieszamy, ąż powstanie elastyczna masa. Wyklejamy nią dno tortownicy (wyłożonej folią spożywczą)wkładamy do lodówki.
 Maliny zblendować (nie jest to konieczne, wtedy będziemy mieć cząsteczki owoców), mleczko kokosowe ubić delikatnie trzepaczką, aż powstaną pęcherzyki powietrza, wymieszać razem z malinami, sokiem z limonki i rozpuszczonym agarem. Wylewamy na spód, najlepiej zostawić w lodówce na całą noc. Na koniec udekorować.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ciasto cmentarzysko na halloween (wegańskie) Składniki (26cm) biszkopt czekoladowy 3 szkl. maki szkl. cukru (niekoniecznie,...