poniedziałek, 10 września 2018

Vege deser a’la snikers 


składniki:

pierwsza warstwa:
100 gram kaszy jaglanej
mleko ryżowe (tak, by przykryło cala kasze)
aromat migdalowy
masło orzechowe (wg uznania)
slodzidło (niekoniecznie)
druga warstwa:
okoo 3/4 szkl daktyli
dojrzały banan
trzecia warstwa:
(ilosc wg uznania)
karob
olej kokosowy
syrop z agawy
orzerzszki ziemne i nerkowca

Kasze jaglaną, przepłukujemy na zmiane pod zimną i gorącą wodą, następnie gotujemy na mleku, ma być z niej papka, nie może być sypka (w razie czego dodac wi€cej mleka), blendujemy na gładką mase z resztą skałdników na pierwszą warstwę. Wcześniej namoczone daktyle (min. 30 min) miksujemy z bananem na gładko, wylewamy na pierwsza warstwę. Karob, olej i syrop gotujemy, az powstanie ładna polewa czekoladowa, wylewamy i posypujemy orzeszkami i już gotowe.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ciasto cmentarzysko na halloween (wegańskie) Składniki (26cm) biszkopt czekoladowy 3 szkl. maki szkl. cukru (niekoniecznie,...